O ήρωάς του Tomi Ungerer, το Mπλε Σύννεφο, ζει μέσα σε μια απόλυτη ανεξαρτησία. Περιφρονεί τους "πανούργους" και επιλέγει την καλοκαιρία, μακριά από τις θύελλες και τις καταιγίδες.
Έρχεται όμως μια μέρα που πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα συνταχθεί: με το φεγγάρι ή με τη μάχη. Tελικά αποφασίζει, για χάρη της ειρήνης, τη ριζική θυσία.
Tο μήνυμα, που δείχνει να ταιριάζει στον Tomi Ungerer, είναι ότι μπορεί κανείς να είναι καλοπερασάκιας, χαρούμενος κι ανέμελος, αλλά όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν να επιδείξει θάρρος και ηρωισμό για το κοινό καλό.
Σας ενημερώνουμε ότι επειδή το μήνα Άυγουστο οι περισσότεροι Εκδοτικοί Οίκοι είναι κλειστοί καλέστε μας στο 210 300.86.66 για να ενημερωθείτε αν το βιβλίο που θέλετε είναι διαθέσιμο!