Το παρόν βιβλίο αποτελείται από τέσσερις ομιλίες. Η πρώτη κατέχει θέση προγραμματικού διαγγέλματος και οι τρεις ομιλίες που ακολουθούν αναφέρονται στα βιβλία: "Νεκροταφείο Φορεμάτων - Arcana Lustra" της Ισμήνης Λιόση, "Οι φίλοι που με ακούν" του Μάξιμου Οσύρου και "Μητροκτονία" του Γιάννη Παλαμιώτη, που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Τύρφη.
Η σειρά με την οποία βρίσκονται οι ομιλίες, εκτός της πρώτης, ακολουθούν την ημερομηνία έκδοσης των βιβλίων. Στο τέλος υπάρχει ενδεικτική βιβλιογραφία, από όπου αντλήθηκαν σκέψεις ή και ατόφυα αποσπάσματα.
Σας ενημερώνουμε ότι επειδή το μήνα Άυγουστο οι περισσότεροι Εκδοτικοί Οίκοι είναι κλειστοί καλέστε μας στο 210 300.86.66 για να ενημερωθείτε αν το βιβλίο που θέλετε είναι διαθέσιμο!