Η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Γκανέλη, Ρετάλια Α΄ διαλογής κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Στίξις. Τα υπαρξιακά θέματα με τα οποία καταπιάνεται και στα προηγούμενα έργα του ο Γ. Γκανέλης αποτελούν και εδώ τον πυρήνα της συλλογής.
Από την πρώτη ενότητα, Μονό κρεβάτι:
Είμαστε το παρόν της Ιστορίας/ ανάποδα κολλημένα γραμματόσημα/ σε δυο τρυφερά πεταχτά στήθη/ σαλιωμένα από μια νεκρή γλώσσα/ το αντικανονικό προσπέρασμα/ του φορτηγού μεταφοράς ψυχών/ προκαλώντας ίλιγγο στα σύννεφα/ η εβδομαδιαία πολιτική ανάλυση/ απ’ τον άστεγο της Κλαυθμώνος/ο φόβος του θανάτου στο μαιευτήριο/ και το γόνιμο σπέρμα μιας κηδείας/ το υποτονικό ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι/ πίσω από λαμαρίνες νεκρών πλοίων/ Είμαστε το μέλλον της Ιστορίας/ μέσα από θαμπά μυωπικά γυαλιά.
Από τη δεύτερη ενότητα, Διπλά ποτά:
Μήτρα αδηφάγα που βρυχάσαι/ τα μεσάνυχτα στον κατακλυσμό/ σεντόνια λερώνεις στον παράδεισο/ κι οι άγγελοι σ’ έναν χρυσό δίσκο/ σερβίρουν περισσεύματα ηδονής/ που τα μαζεύει πάντα κάθε πρωί/ το απορριμματοφόρο του δήμου.
Σας ενημερώνουμε ότι επειδή το μήνα Άυγουστο οι περισσότεροι Εκδοτικοί Οίκοι είναι κλειστοί καλέστε μας στο 210 300.86.66 για να ενημερωθείτε αν το βιβλίο που θέλετε είναι διαθέσιμο!