Στις σελίδες του βιβλίου αυτού, διερευνάται η σχέση του θανάτου µε το προπατορικό αµάρτηµα, η έννοια του θανάτου πριν και µετά την έλευση του Ιησού Χριστού στον κόσµο, καθώς και η σχέση του θανάτου µε τη σταυρική θυσία και την κάθοδο του Χριστού στον Άδη.
Εξετάζεται ο θάνατος ως φυσικό γνώρισµα της ανθρώπινης φύσης, ο θάνατος του ανθρώπου ως δικαίωµα του Θεού, η υπακοή µέχρι το θάνατο στο θέληµα του Θεού, ο άδικος και ο δίκαιος θάνατος.
Επίσης, µελετάται ο ύπνος ως θάνατος, ο θάνατος ως το τέλος της πλεονεξίας, ο θάνατος ως ρυθµιστής των ανθρωπίνων πραγµάτων και σχέσεων.
Ακόµα θα ερευνηθεί αν ο άνθρωπος έχει εµπειρία θανάτου. Επίσης, εξετάζονται τα εξής θέµατα: Γιατί ο θάνατος έρχεται ξαφνικά; Γιατί ο άνθρωπος φοβάται το θάνατο; Ποια είναι η σχέση του θανάτου µε τη συντέλεια του κόσµου; Ποια είναι η έννοια του θανάτου ως δασκάλου; Ακολούθως, θα εξεταστεί αν ο θάνατος αποτελεί το τέλος της αµαρτίας, επίσης, θα διερευνηθεί η µετά θάνατον πορεία τόσο του αµαρτωλού και αµετανόητου όσο και του ενάρετου ανθρώπου και η τύχη του σώµατός του.
Ακόµα θα ερευνηθεί η τύχη της ψυχής των κεκοιµηµένων κατηχουµένων.
Θα εξεταστούν ο θάνατος ως αιτία του µαρτυρίου, η τιµητική αξία του µαρτυρικού θανάτου και, τέλος, ο µαρτυρικός θάνατος ως µίµηση του θανάτου του Χριστού.
Σας ενημερώνουμε ότι επειδή το μήνα Άυγουστο οι περισσότεροι Εκδοτικοί Οίκοι είναι κλειστοί καλέστε μας στο 210 300.86.66 για να ενημερωθείτε αν το βιβλίο που θέλετε είναι διαθέσιμο!