Στο προσκήνιο της έρευνας βρίσκονται ο Αδαμάντιος Κοραής και ο Κωνσταντίνος Οικονόμος ο εξ Οικονόμων, στη σκέψη και τη δράση των οποίων αντικατοπτρίζεται με ευκρίνεια η αμφίσημη αντίδραση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, στο ρεύμα του Διαφωτισμού, που ορμούσε από την Δυτική Ευρώπη ως πρόκληση και ευκαιρία συνάμα.
Ο παρόν τόμος του Δρος Αλέξανδρου Παπαδερού αποτελεί μετάφραση από την Β΄ έκδοση του γερμανικού πρωτοτύπου, την οποία επιμελήθηκε ο φιλόλογος Εμμανουήλ Γεωργουδάκης. Η έκδοση είναι εμπλουτισμένη με φωτογραφίες τόπων, ανθρώπων και γεγονότων της εποχής, αναθεωρημένο ευρετήριο ονομάτων, εκτενή βιβλιογραφία και κατάλογο μεταγενέστερων μελετών του συγγραφέα, που διερευνούν περαιτέρω πτυχές του βασικού προβληματισμού του βιβλίου.
Σας ενημερώνουμε ότι επειδή το μήνα Άυγουστο οι περισσότεροι Εκδοτικοί Οίκοι είναι κλειστοί καλέστε μας στο 210 300.86.66 για να ενημερωθείτε αν το βιβλίο που θέλετε είναι διαθέσιμο!