Το θεώρημα του Πυθαγόρα, τα "Στοιχεία" του Ευκλείδη και η μέθοδος του Αρχιμήδη για την εύρεση του όγκου της σφαίρας είναι μέρος της ανεκτίμητης κληρονομιάς των αρχαίων μαθηματικών. Οι ανακαλύψεις και οι απόψεις τους εξακολουθούν να εκπλήσσουν και να γοητεύουν τον σύγχρονο αναγνώστη. Τα αρχαία μαθηματικά, όμως, ήταν επίσης αρίθμηση και μέτρηση, τοπογραφία και απόδοση μυστικιστικής σημασίας στον αριθμό έξι.
Αυτό το βιβλίο προσφέρει την πρώτη προσιτή μελέτη της επιστήμης των μαθηματικών σε όλες τις ποικιλίες και πλευρές της πρακτικής τους. Η εξεταζόμενη περίοδος εκτείνεται από τον 5ο π.Χ. μέχρι τον 6ο μ.Χ. αιώνα, με επίκεντρο την περιοχή της Μεσογείου. Τα θέματα της περιλαμβάνουν:
- Μαθηματικά και πολιτική στην κλασική Ελλάδα
- Διαμόρφωση της μαθηματικής παράδοσης
- Αυτοπαρουσίαση των μαθηματικών κατά την Ελληνορωμαϊκή Περίοδο
- Μαθηματικά και χριστιανισμός
- Χρήση του μαθηματικού παρελθόντος στην ύστερη αρχαιότητα.
Σας ενημερώνουμε ότι επειδή το μήνα Άυγουστο οι περισσότεροι Εκδοτικοί Οίκοι είναι κλειστοί καλέστε μας στο 210 300.86.66 για να ενημερωθείτε αν το βιβλίο που θέλετε είναι διαθέσιμο!